Beszámolók

2017 április, Nehezített Vércsapa Verseny és XI. Varsány Vándor Kupa

2017.04.12
A Magyarországi Erdélyi Kopó Klub az idei Nehezített Vércsapa Versenyének helyszínéül a SEFAG Zrt. Kelet-Zselici Vadászterületének Vörösalma Vadászházát választotta. A versenyre összesen 24 kutya nevezett, ebből 6 kutya junior kategóriában. Legnagyobb számban erdélyi kopók indultak, de kis münsterlandi vizsla, nyugat-szibériai lajka, rövidszőrű magyar vizsla, drótszőrű német vizsla, rövidszőrű német vizsla, hannoveri véreb és szávavölgyi kopó is versenyzett. A vezetőbíró Tatai Sándor volt.

2017 április, Kaposvár Speciál CAC

2017.04.11
Klubunk pár év kihagyás után ismét rendezett Speciál CAC kiállítást csak erdélyi kopók részére. A rendezvény helyszínéül Kaposvárt választottuk, ahol idén már a 18. alkalommal került megrendezésre a Vadászkutya CAC kiállítás. Bár az idő borongós és szeles volt, az eső szerencsére nem esett és mikor a napocska kibújt a felhők mögül, határozottan meleg lett. A Speciál kiállítás katalógusába 17 erdélyi kopó került bele, köztük kettő rövidlábú erdélyi kopó is. A bírálatokat a Horvátországból érkező Mijo Fury végezte, aki a hatos fajtacsoport specialista bírója.

2017 március, Nógrád Tenyészszemle

2017.03.15
Tenyészszemle, 2017. március 12., Nógrád Berektetői Fürge Apor - 2/b, korlátozottan tenyészthetőBükkaljai Vadűző Harmat - 2/b, korlátozottan tenyészthetőVértesfia Szeben Vince - tenyészthetőVadász-Nimród Bodza - tenyészthetőAranyhegyi Vadorzó Olt - tenyészszemlén nem felelt megAranyhegyi Vadorzó Örzse - tenyészthetőRákosparti- Hajtó Arad - tenyészthető Sári-Sori Macskavadász Szeder- képességvizsgán megfeleltCsata - képességvizsgán megfeleltHungarian Cat Catcher Kopó Bogyó - képességvizsgán megfelelt

2015. szeptember 20, Klubkiállítás, Gödöllői Kastélypark

2015.10.08
Megdöbbentően kegyes volt velünk az időjárás szeptember 20-án, vasárnap. A felhők fölött mindig kék az ég; hiába ígértek esőt egész napra a békák, a végén még a nap is kisütött. A kissé kaotikusra sikerült előkészületek és a gyors regisztráció után Pelczéder Tibor Klubelnökünk megnyitotta a népes nevezőből álló kiállítást.

2015. május, Fajta népszerűsítés

2015.05.31
Gyermeknap Százhalombattán Május 31-én vasárnap Százhalombattán járt Berényi-Kozma Katalin a kopókkal. A Barátság Kulturális Központ zseniális ötletének megvalósításában segédkeztünk, miszerint a gyermeknapon a magyar kutyafajtákról szóló dalaikkal fellépő Bugajakab együttes koncertjén élőben is mutassuk be az ebeket. A buli jó volt, a gyerekeknek izgalmas programokban volt részük, Tappancs és Anka pedig megkaphatták előre egy éves simogatás adagjukat :)

2015. április 11. Kaposvár, Vadászkutya CAC Kiállítás

2015.04.11
A hétvégén Kaposváron jártunk az idén 16. alkalommal megrendezett Vadászkutya CAC kiállításon. Az idő ragyogóan szép volt, mondhatni nyáriasan meleg, aminek a gyerekekkel érkező csapat kimondottan örült. Vidéki kiállításon rekordnak számító létszámmal 9 erdélyi kopó került bele a kiállítás katalógusába a bébi kategóriától a veteránig. Ezt a szervezők is külön kiemelték.

2015. március 21. Nógrád, CACT Vaddisznóhajtó Verseny

2015.04.04
CACT Vaddisznóhajtó Verseny, Nógrád, 2015. március 21. A verseny résztvevői Tilmann Ildikó, a Golosi prémium kutyatápok magyarországi képviselője, míg a verseny helyezettjei a Vadászkutya shop által felajánlott ajándékokat kapták. Köszönjük szépen a szponzorációt!       Eredmények: 1. Bükkaljai Vadűző Geszte, erdélyi kopó - Weinper Dávid - 60 pont, I./A díj, CACT 2. Bükkaljai Vadűző Ében „Fenyő”, erdélyi kopó – Lakatos Ádám - 57 pont, I./B díj, R.CACT

2015. március 21. Nógrád, Tenyészszemle

2015.04.03
Tenyészszemle, 2015 március 21. Nógrád A hétvégi tenyészszemlén a nevezett 21 kutyából 20 került felvezetésre. Ebből egy szávavölgyi és egy rövidlábú erdélyi kopó. Munkavizsgára egy erdélyi kopó nevezett.A megjelent erdélyi kopók közül 14 vett részt a wesen teszten, nekik külön köszönjük a segítségüket. A felvezetésre került 19 erdélyi kopóból 5 korlátozottan tenyészthető 8 pedig tenyészthető minősítést szerezetett az alábbiak szerint:

2015. január 17. Salgótarján, Vaddisznóhajtás

2015.01.17
Ezen a szombaton Salgótarján melletti kökénnyel felvert egykori, de mára már régen felhagyott szántókat hajtottuk. S mivel a bozót igen sűrű volt, így fényképezni csak a pihenőkben tudtunk, de azokat megmutatjuk nektek.Csak nagyon lassan haladtunk a sűrűben, így egy napra nem is fért bele másik hajtás. Ezen egy hajtás alatt is hét disznó esett, ebből egy trófeás kan.Hajtócsapatunk: Pintér Anita, Tündérkerti Árnika, Tündérkerti vadász Bónusz

Oldalak