2014. április 26. Varsány Vándor Kupa

A Varsány Vándorkupát idén Balogh Eszter által vezetett és tenyésztett Bükkaljai Vadűző Gerle vitte haza. A fiatal szuka a tavalyi Varsány kupa Derby kategóriájában mutatkozott be igen szép munkájával.. 

A második helyezett Hargitai Ambó és Pintér Anita lett, őt Vereshegyi Erdőjáró Forest követte a dobogón- Visnyei Andrea vezetésével. A negyedik pozíciót Pintér Anita Tündérkerti Bónusza szerezte meg, aki tavaly I. díjas kiemelkedő munkával nyerte a Derby kategóriát.
Tündérkerti Árnika, és Bükkaljai Vadűző Geszte ezúttal sajnos nem volt eredményes.
A Derby kategóriában versenyzői két különböző stílusú munkával ugyan, de egyelő pontszámmal mindketten I. díjas munkában végeztek. A két, a feladatot sikeresen teljesítő ifjonc között a korkülönbség döntött, így a 9 hónapos Vadász-Nimród Arany Csermely lett az első, a 10 hónapos Háromszéki-Vahúr Erdély Ejsze előtt.
Mindenképpen szót kell ejtenünk a versenyen kívül (hiszem ez a megmérettetés erdélyi kopók részére lett kitalálva) induló Biba nevű 15 hónapos osztrák kopóról, aki tavalyi születésű ugyan, de a felnőttek részére készített csapán ment végig. Nem volt könnyű dolga, hiszen ő volt az utolsó versenyző, így nem csak az egész este szitáló eső, de az egyre múló idő is nehezítette az ő dolgát is.
Biba, a főállású utánkereső vadászkutya kimagasló munkájával, maximális pontszámot ért el, gyönyörű csaholással jelezte a csapa végén a vadat. Ezzel a szép munkával Klubunk különdíját nyerte el.

Gratulálunk minden kedves résztvevőnknek!

Ezúton is köszönjük a szponzorációt a GHEDÁ-nak, Tilman Ildikónak! 
A szervezésben nyújtott segítségét Füzesiné Szegvári Zsuzsának és Schipeck Sándornak, aki barátjával Péter Attilával immáron 8 éve egyengeti a Varsány Vándor Kupa sorsát! 

Jövőre veletek ugyanitt, vándorol e a kupa?! ;)