2014. szeptember 27. Székelyudvarhely, MKRK Kiállítás

Szeptember 29-én volt Szent Mihály napja.
Ennek alkalmából a Magyar Kutyafajták Romániai Klubja (MKRK) szombaton (szeptember 27-én), megrendezte az első, mind a kilenc magyar kutyafajtát összetoborzó kiállítását.
Klubunk, képviseletében Cseh Tibor jelent meg, aki néhány, a MEKK által felajánlott különdíjat is magával vitt, mintegy jeléül annak, hogy a MEKK, az erdélyi kopó fajta honi képviselője és fajtagondozója, az MKRK elveivel szimpatizál.
Ezzel kapcsolatban ajánljuk figyelmetekbe az alábbi cikket:

http://szekelyhon.ro/magazin/felreallitott-birak-a-kutyakiallitason

Ezen felül olvassátok szeretettel az MKRK beszámolóját: 

Megtörtént a csoda! 
Megvolt az első Magyar Kutyafajták Romániai Klubjának a kiállítása, amelyben az Udvarhelyszéki Kutyások Klubja, a Póráz Klub segített. 
A vártnál több magyar kutyafajta jelentkezett erre a baráti megmérettetésre.
A rendezvény habár nem volt hivatalos FCI kiállítás, sok tekintetben felülmúlta az átlagos kiállításokat. 
Mindenekelőtt a 25 benevezett erdélyi kopó számát tekintve messze meghaladta sok kiállítás erdélyi kopós részvételét. Mivel a bírálatokat nem végezhették hivatalos versenybírók, alternatív megoldásként egy több, fajtaszakértőből álló testület értékelte a kutyákat. Ilyen jellegű bírálatokkal sok más kiállításon lehet találkozni. 
Mivel az erdélyi kopó tenyészértékét amúgy sem az FCI kiállítási eredmények, díjak határozzák meg, ezért sok kopós számára ezen a kiállításon való megmérettetés többet jelentett, mint egy-két ringbe szálló kopó között nagynevű kiállítási címeket megnyerni.
A nagyszámú erdélyi kopó tulajdonos, gyermekes családok szép és kellemes baráti találkozója volt ez az alkalom. Köszönjük ez úton is Cseh Tibor, az Aranyhegyi Vadorzó erdélyi kopó kennel tulajdonosának a segítségét - aki beleesett ebbe a szerepbe mint Pilátus a credóba – az erdélyi kopók ismertetésében. A MEKK hivatalos küldötteként jóleső érzés volt, amikor átnyújtotta a Legszebb Mozgású Erdélyi kopónak járó MEKK különdíjat. A fajtagondozó klub által küldött könyveknek, szóróanyagoknak pedig minden jelenlevő erdélyi kopó tulajdonos örvendett. Köszönjük mindenkinek, aki segítségével, részvételével, anyagi és erkölcsi támogatásával segítette az MKRK első bemutatkozását! 

Eredménylista: 
KANOK:
Baby: 
Siculus Erdész
T.: Tőkés Lóránt, t.: Bedő Attila 
Kölyök: 
Transsylvanian Black Symphoni Avar
T., t.: Boros Ernő
Fiatal: 
Siculus Dongó of Keresztúrszéki Vadűző
T.: Tőkés Lóránt, t.: Kolumbán Dávid 
Nyílt:
Vezér

SZUKÁK
Kölyök:
Háromszéki Vahúr Fürtös
T+t.: Költő Attila 
Fiatal: 
Háromszéki Vahúr Ékes 
T+t.: Költő Attila 
Nyílt: 
Keresztúrszéki-Vadüző Ármány of Siculus
T.: Kolumbán Dávid, t.: Tőkés Lóránt 

MEKK KÜLÖNDÍJA: 
Legszebb mozgású erdélyi kopó 
Siculus Csörsz 
T.: Tőkés Lóránt, t.: Kászoni Szilárd

Képek itt