Kiss Boglárka – A 2005. február 5-6-ai Budapesti CACIB értékelése

2005. Február 5-6. Budapest CACIB – és ezzel megkezdődött a 2005-ös kiállítási évad. A fedett terület rendelkezésre állása révén minden évben korábban kerül erre sor. Két nap alatt két címet is be lehet gyűjteni a szerencsés kiállítónak. Ennek ellenére erdélyi kopót csak keveset vezettek fel, bár örvendetes módon a kölyök osztályban mind a kanoknál, mind a szukáknál több nevezés is volt. Szombaton a kölyökosztályos kanoknál öt kis kopó is konkurált.

A ring körül is megjelent a rutinos kiállításra járó társaság, akik kutyával, vagy anélkül azért csak kíváncsiak a mindenkori mezőnyre. De új arcok is feltűntek, akiket remélem még sokat látunk hasonló alkalmakkor.

A szombati napon Márczé János bírálta a kutyákat.

Eredmények:

Kölyök kan:

V.N. Szamos Vitéz Nagyon ígéretes 1

K.Sz. Csángó Nagyon ígéretes 2

Dombháti-Vadász Kökény Ajtony Ígéretes 1

Dombháti-Vadász Kökény Apró Ígéretes 2

Dombháti-Vadász Kökény Avar Ígéretes 3

Fiatal kan – S.S.M. Albion ??? sajnos nem tudom…

Nyílt kan:

Átok K1, CAC, CACIB

K.Sz. Bence K2, Res.CAC, Res.CACIB

Zeusz NJ

Kölyök szuka – V.N. Szeder Nagyon ígéretes 1

Növendék szuka – S.S.M. Zorka ???

Nyílt szuka –

Áfonya K1, CAC, CACIB, HFGY

S.S.M. Zenta ???

Vasárnap Erdős László bírált.

Eredmények:

Kölyök kan – K.Sz. Csángó Nagyon ígéretes

Fiatal kan – S.S.M. Albion K1, HPJ

Nyílt kan – K.Sz. Bence K1, CAC, CACIB, HFGY

Zeusz K2, Res.CAC, Res.CACIB

Kölyök szuka – V.N. Szeder Nagyon ígéretes 1

B.V. Csipke Nagyon ígéretes 2

Növendék szuka – S.S.M. Zorka K1, CAC, Res.CACIB

Nyílt szuka – S.S.M. Zenta K1, CAC, CACIB

A hangulat mindkét nap nagyon jó volt a kopós társaságban. Kíváncsian mustrálgattuk egymás kutyáit, hallgattuk egymás történeteit, tervezgetük a közös programokat.

Ezúton szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy minél több kiállításon jelenjen meg. Ez egy jó alkalom arra, hogy megismerjük egymást, hogy a tapasztaltabbak megosszák ismereteiket a tapasztalatlanabbakkal. Megmutathatjuk kutyáinkat, megnézhetjük a többiekét. Jó lenne, ha minden kiállításon, minden osztályban több kopó is megméretné magát. Így a kiállítási címeknek is nagyobb lenne az értéke, mert tudnánk, hogy az tisztességes konkurenciában szerzett. De a kiállítás lényege ne is a címszerzés legyen, hanem az, hogy együtt tölthetünk kutyáinkkal és kopós barátainkkal egy teljes napot és ilyenkor mindenki számára egy dolog fontos csak és az maga az erdélyi kopó.